Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IM

I89v51a30n 50M28i95n46á59ř

6. 11. 2018 17:51

Zvláštní je také, že těmto téměř jurodivým aktivistkám - nevadí množírny psů. Tam jde o skutečné zločiny na zvířatech !! Psí feny jsou nuceny rodit svá štěňata jak na běžícím páse, jen aby jejich majitelé vydělali co nejvíce na rase .. která je právě "in".

12 3
možnosti
Foto

Kde jste zjistil,že těmto aktivistkám nevadí množírny psu...?To je problém na který ochránci zvířat upozornují už hodně dlouho....

2 0
možnosti
PK

V zoo by se rozhodně měla zvířata lépe než dělat opičky pro diváky...

5 2
možnosti
PS

P40e54t66r 78S19k45á16c65e51l

6. 11. 2018 21:09

Nezapomenu na výjev ze Zoo v Praze. V létě, za velkého parna stáli tři sloni uvázaní řetězy za nohy. Sice ve stínu, kolem betonové zdi. Ale ty jejich zvuky co vydávali, byli slyšet v okruhu jednoho km. Tak mi jich bylo líto, jako by volali po svojí domovině...

2 0
možnosti
MT

Aniž bych měl potřebu bojovat za jakoukoli ze stran, text je vzorovou demagogií.

(Jsem spíš na straně názoru, že cirkusy bez zvířat by byly lepším místem, ale taky mám problém s většinou forem aktivismu).

- Proč aktivistky nebojují proti halal/velkochovům atd? Zavádějící otázka a argumentační faul, vždyť bojují i proti nim.

- Proč se zaměřují na segment, kde mají šanci na úspěch? Proč si asi člověk vybírá realistické cíle? Jak takovou otázku vůbec může položit ekonomka??

- jak víte že jim nevadí všechny ty věci, které jmenujete že jim nevadí? Další argumentační faul.

- neskutečné utrpení lesní zvěře při technoparty... jasně, technopárty jsou bezohlednost, ale neskutečně utrpení zvěře a nevyčíslitelné škody??? Vy té větě sama věříte? Legální hudební festivaly na letištích neskutečné utrpení zvěře asi nezpůsobují, když jsou povolovány?

- asi nejsem racionálně uvažující, ale velké, v podstaty evoluce líné šelmy poslouchají jen tehdy, pokud je udržujete v přesvědčení, že jste v hierarchii smečky nad nimi. Uplácení žrádlem je nutnou, ale nikoli dostačující podmínkou. Nevím přesně jak to drezéři dělají, ale nejspíš svou převahu neprokazují recitováním světových literárních klasiků ani předváděním frajerského tetování. I v pražské ZOO jeden ošetřovatel tvrdí, že ankus na slony je jen takové tradiční ukazovátko, ale jiný zase připustí, že aby to ukazovátko fungovalo, musí slon vědět, PROČ z té věcičky má mít respekt.

- problém není jen samotná drezura. Těžko mě přesvědčíte, že šelma která celý život stráví na cestách na deseti metrech čtverečních, může prožít spokojený život, byť je z veterinárního hlediska zdravá.

- prohlašovat drezuzu zvířat za "poslání" je poněkud... patetické, nemyslíte?

Suma sumárum, když Vás text očistím od emocí a slovní vaty a soustředím se na fakta, která by těm aktivistkám nějak věcně oponovala... žádná nenajdu, sorry.

4 3
možnosti
Foto

Klec na pro zvířata v cirkuse musí mít minimálně 20 m2. Zvířata jsou ráno na krmena a pak začíná cvičení a večer představení.

4 0
možnosti
MK

Vzpomínám si, jak počátkem 90 let minulého století, se rozjeli aktivisté z Prahy, Brna a dalších center pokroku na venkov, kázat stařenkám na Valašsku, jak škodí králíkům, slepicím a vůbec vší té havěti, chované od nepaměti pro obživu. Jeden takový boreček prudil po dědinách jak stařenky a stařečkové jsou hloupí a trápí králiky v králikárnách, prasata v chlívkách, až se jeden naštval a rozřezal mu motorovou pilou kola u auta. Borec pak brečel u auta, naříkal a nenašel se nikdo, kdo by mu pomohl. Jo, v městě jsou všichni chytří, ale ta "hloupá" vesnice je živí.

5 1
možnosti
JM

J18o91s16e91f 53M13i69k78e37l

6. 11. 2018 19:20

Jenom jestli nemáte bujnou fantazii.

0 2
možnosti
Foto

Třeba medvěda vybírá cirkus podle inteligence. Když je chytrý, párkrát před ním udělákrotitel stojku sám a dá mu tatranku. Pak mu ty tatranky přestane dávat. A protože je to medvěd s nadprůměrným IQ, napadne ho, jestli by nekápla tatranka, kdyby udělal stojku on. Udělá ji, dostane od krotitele tatranku, udělá druhou, další tatranka. A pak už umí stojky dělat nadosmrti.

3 0
možnosti
Foto

Pokud chcete zvíře něco naučit, musíte zvolit pozitivní podmiňování. To jest systém odměn. Trestáním můžete něco odnaučit. Zcela brutálním, ale odůvodněným bitím můžete vysvětlit vašemu pitbulovi, že už nikdy nesmí vrčet na dítě. Ale když chcete jakékoliv zvíře něco naučit – třeba udělat stojku, jak dělají medvědi v cirkuse – musíte ho k tomu prostě dokorumpovat.Když mu dáte za to, že něco neudělal, ránu, tak vás zabije.

5 0
možnosti
PK

Bravo ! Skvěle napsáno , tleskám .R^

2 2
možnosti
KK

A vy si zase myslíte, že máte patent na rozum. Kolik Vám je? Nemusíte mi odpovídat, je to jen řečnická otázka, ale většina Vašich názorů je poněkud zastaralých jak z 19 stol. Představte si, že ve středověku takové cirkusy vozili v klecích jako atrakci i třeba různě postižené lidi. I to je škoda, že už se neděje? Sama si myslím, že velké šelmy a sloni do cirkusu nepatří. Do cirkusů nechodím a tak nedokáži zvážit jaká všechna zvířata tam chovají. Nebyla bych proti pokud by v cirkusech zůstali zvířata, která k člověku tak nějak patří, která pro něj pracují ráda. Tedy psi, koně, ale určitě ne lvi, tygři, medvědi.

5 6
možnosti
KK

Hlavně jde o to, že ty velké šelmy jsou chovány v nevyhovujících podmínkách. Nejde ani tak o výcvik, ale žijí v malé kleci.

1 1
možnosti
JK

Zvířata si do cirkusu přivedli lidé a lidé by se měli zasadit o to, aby odtamtud zase postupně zmizela.

6 3
možnosti
JO

Líp bych to nenapsal.R^

9 5
možnosti
JO

Ale takhle je to se vším. Kdo nejvíc řve, je nejvíc slyšet. Ze zcela jiného soudku.

Neznám nikoho, komu by nevyhovoval letní čas. Ale pár křiklounů z toho udělá téma. EU na základě těchto křiklounů udělalo anketu, ke které se vyjádřilo necelé 1% občanů EU a hned se řeší co s tím. Bohužel , tak to je.

6 0
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2048x
Helena Sasová je ekonom se zaměřením na účetnictví a daně.

Je zakladatelkou a ředitelkou obecně prospěšné společnosti Celia - život bez lepku, která se věnuje problematice celiakie a bezlepkové diety. Je autorka edukačních brožur: Celiakie - proč někteří lidé drží bezlepkovou dietu a Celiakie, aneb jak se vypořádat s bezlepkovou dietou - manuál pro školní jídelny.

Je vyznavatelkou svobody slova, ať už jsou jakákoliv. Je zastáncem štíhlého státu, nízkých daní, svobody jednotlivce a respektu k soukromému majetku.

 

Seznam rubrik