K čemu máme policii?

18. 08. 2018 6:05:05
Na policejních autech se dočteme "pomáhat a chránit". Ale je tomu opravdu tak? Opravdu nám policie pomůže, když to potřebujeme a opravdu nás ochrání, když nám někdo brání ve výkonu svých práv? Bohužel ne!

Každé léto postihne naši obec a několik obcí z okolí technopárty, či podobná akce, která nám znemožní se celou noc nebo i více nocí po sobě vyspat. Zpravidla se nám dům otřásá v základech a stane se neobyvatelným. Nejde jen o to, že není možné spát, ale není možné v něm ani být a snažit se cokoliv dělat. Hluk bývá tak silný, že i v bdělém stavu se člověk za chvilku vyčerpá únavou. Když je to víc nocí najednou, nezbývá nám nic jiného, než někam odjet a vrátit se až to pomine.

Volat v takovém případě policii je ale naprosto zbytečné. Dozvíme se: „my o tom víme, my to monitorujeme, ale víc dělat nemůžeme“. Když se jich zeptáte, k čemu nám to jejich monitorování je, když celou noc nemůžeme spát, dozvíme se, že jsou bezmocní. „Je to na soukromém pozemku a my nemůžeme zasáhnout“. Zajímavé!

Někdy si říkám, že kdybych na svém pozemku např. vypustila nějaký jedovatý plyn, který by přiotrávil lidi v okolí, jestli by také byla policie bezmocná a já bych takový plyn mohla vypouštět podle svého přání dál. Policie by o tom věděla, monitorovala to a nečinně by přihlížela na to, jak se lidé v okolí otráví. Opravdu? Ale jaký je v tom rozdíl? Žádný!

Je s podivem, že nám stát zasahuje naprosto nepřiměřeně do našeho majetku a do našeho života různými zákazy a příkazy a nenechá nás se svým majetkem nakládat podle naší vůle, ale když má zasáhnout tam, kde je to potřeba, protože někdo omezuje ty druhé, je prý bezmocná. Ale je opravdu bezmocná?

A obráceně: Kde se bere tolik zla?

Ti lidé, kteří pořádají technopárty a obdobné akce vědí, co dělají. Vědí, že lidé v okolí nemůžou spát, že někteří musí ráno do práce, že v okolí jsou malé děti, které pláčou a nechápou, co se děje. Vědí, že v okolí jsou staří a nemocí lidé ...........atd. Kde se v těch lidech bere to zlo? A to je zlo! Jde o zlé a nenávistné lidi, kteří pro uspokojení svých choutek udělají cokoliv bez ohledu na to, jaké to má následky. A že dělají něco špatného, si dobře uvědomují, protože takové akce do poslední chvíle tají, čímž znemožní, aby se lidé podle toho zařídili. Aby mohli třeba odjet.

A v neposlední řadě mají velký problém i zvířata. Zejména lesní zvěř vždycky zmateně pobíhá po lese, vyděšené srnky opouštění svá mláďata, ptáci svá hnízda a škody bývají nedozírné. Ochráncům zvířat to ale zjevně nijak nevadí, protože bojovat se zfanatizovaným davem, často zfetovaným a opilým je pro ně příliš náročné. Raději stojí před cirkusy a ztrpčují jim život.

Autor: Helena Sasová | sobota 18.8.2018 6:05 | karma článku: 47.42 | přečteno: 9058x

Další články blogera

Helena Sasová

Ženy hrubé a nevhodné chování mužů běžně tolerují

Přetvářka se pozná a pravá tvář muže se zjistí velmi snadno. To ale musí žena chtít. Mnoho žen si odmítá sundat klapky z očí a mužovo chování donekonečna ospravedlňuje.

12.6.2023 v 14:46 | Karma článku: 12.08 | Přečteno: 588 | Diskuse

Helena Sasová

Účetní dramata, aneb jak to udělat složitě, když to jde jednoduše.

Někteří lidé komplikují situace, které jinak komplikované nejsou. Speciální skupinou těchto lidí jsou některé účetní a lidé, kteří nějakým způsobem zajišťují vstupy do účetnictví.

13.10.2021 v 14:35 | Karma článku: 15.58 | Přečteno: 762 | Diskuse

Helena Sasová

Změní něco volby?

Mám jít volit, nemám jít volit?! Všichni známe to pořekadlo, že „kdyby volby mohly něco změnit, dávno by je zakázali“.

6.8.2021 v 15:21 | Karma článku: 16.11 | Přečteno: 425 | Diskuse

Další články z rubriky Liberec

Jiří Stehlík

Chalupaření a kšeft - aneb "kdo dlouho líhá ten houby mívá" 2.část

Dnes o začátcích chalupaření v pohraničí, které opuštěné objekty doslova zachránilo a čím se vzdálenosti za rekreací překonávali .

27.12.2022 v 23:40 | Karma článku: 11.10 | Přečteno: 263 | Diskuse

Jiří Stehlík

chalupaření a kšeft - aneb "kdo dlouho líha ten houby mívá" 1.

Povídání o tom, jak to je ,ale hlavně o tom jak to bylo a jak se žije a jak se žilo co moje paměť sahá. Nejsem sice kmet věkem, padesát let mám za pár, ale hodně toho pamatuju mnohé pro zasmání,ale i pro poučení a rád se podělím.

27.12.2022 v 9:06 | Karma článku: 10.04 | Přečteno: 240 | Diskuse

Jitka Gotterová

Žij a nech žít

Jsem úplně zděšena jak mnohdy zcela nechutnými způsoby se vzájemně lidé napadají. Jedno z jakých příčin.

27.10.2021 v 9:20 | Karma článku: 29.49 | Přečteno: 888 | Diskuse

Bedřich Dvořák

Co se to děje v Černém moři ? Lidé na pláži i přírodní katastrofa.

Někdo se asi zbláznil.Tisíce vojáků na desítkách lodí tam hrají podivnou hru.Válečné vybavení mají určitě Rusové. Musí to tak být,protože se jedná o celé Rusko. A naši určitě nemají jen špuntovky na cvičení a pochodují v podpalubí

5.7.2021 v 11:25 | Karma článku: 24.51 | Přečteno: 928 | Diskuse
Počet článků 28 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2043

Helena Sasová je ekonom se zaměřením na účetnictví a daně.

Je zakladatelkou a ředitelkou obecně prospěšné společnosti Celia - život bez lepku, která se věnuje problematice celiakie a bezlepkové diety. Je autorka edukačních brožur: Celiakie - proč někteří lidé drží bezlepkovou dietu a Celiakie, aneb jak se vypořádat s bezlepkovou dietou - manuál pro školní jídelny.

Je vyznavatelkou svobody slova, ať už jsou jakákoliv. Je zastáncem štíhlého státu, nízkých daní, svobody jednotlivce a respektu k soukromému majetku.

 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...