Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zdravím, dcera má celiakii a myslím, že si Vás pamatuji.

Cestovné náhrady, tj. tak zvaný cesťák lze skutečně vyplatit jen zaměstnanci. Dle zákoníku práce, kde k tomu jsou pravidla. Pokud nejste zaměstnanec a dostanete odměnu za přednášku, je nejjednodušší zvýšit odměnu o Vaše náklady na dopravu. Ve Vašem účetnictví budete mít příjem za přednášku a ve výdajích náklady na dopravu.

Jinak nejde ani tak o účetní, ale o úředníky, jejichž kontroly jsou nepříjemné a řeší se občas také nesmysly. V příspěvkových a neziskových organizacích je běžný a správný postup vrátit mylnou platbu na stejný účet (tj. stejné osobě) odkud peníze přišly. Těžko by za rok vysvětlovali, proč zaslali peníze z veřejných zdrojů zrovna nějaké paní, musela by se k tomu psát nějaká dohoda, kterou by musel někdo podepsat a tak...

1 0
možnosti
HS

Jsem ráda, že si mě pamatujete. Doufám, že jsem vám byla nějak nápomocná, protože zvládnout celiakii není snadné.

Ale jinak vám musím oponovat. Není žádný zákon, který by zakazovat vyplatit cesťák komukoliv a stejně tak není nutné posílat platbu zpátky. Je to jen neznalost účetnictví a financování, nic víc.

"Těžko by za rok vysvětlovali, proč zaslali peníze z veřejných zdrojů zrovna nějaké paní," Nešlo o peníze z veřejných zdrojů. Vysvětlení by bylo snadné, kdyby se vůbec na to někdo ptal, ačkoliv mu do toho nic není. Byly to peníze Marušky, tak jsme je Marušce poslali.

0 0
možnosti
Foto

 Tak preji,at vam kontroly neprijdou.

0 0
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2048x
Helena Sasová je ekonom se zaměřením na účetnictví a daně.

Je zakladatelkou a ředitelkou obecně prospěšné společnosti Celia - život bez lepku, která se věnuje problematice celiakie a bezlepkové diety. Je autorka edukačních brožur: Celiakie - proč někteří lidé drží bezlepkovou dietu a Celiakie, aneb jak se vypořádat s bezlepkovou dietou - manuál pro školní jídelny.

Je vyznavatelkou svobody slova, ať už jsou jakákoliv. Je zastáncem štíhlého státu, nízkých daní, svobody jednotlivce a respektu k soukromému majetku.

 

Seznam rubrik