Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PC

Za svůj život jsem ještě nezažil, že by volby radikálně a dlouhodobě něco změnily. Ti, kteří se ucházejí o poslanecká křesla, tak nečiní kvůli službě lidem, jimž cosi v předvolebním klání svatosvatě slibovali, ale pouze kvůli svým sobeckým zájmům - pro svá plná koryta za nicnedělání bez jakékoli odpovědnosti ke svým voličům.

Kdyby to tak bylo jen v období totality, dalo by se to ještě svést na totalitu (to jsem si také myslel), ale ono to pokračuje dalších 32 let v období, které nazýváme demokracií.

2 0
možnosti
HS

"že by volby radikálně a dlouhodobě něco změnily." Ano, protože lidé volí stále stejné lidi (strany). Změny jsou minimální. Se stejnými lidmi nelze očekávat změny.

"nečiní kvůli službě lidem," Ano, ti, kteří jsou opakovaně voleni ne. Ale je mnoho politiků, kteří lidem sloužit chtějí. Ale lidé o ně evidentně nestojí.

0 0
možnosti

Člověk by měl politickou scénu sledovat průběžně, aby byl v obraze. Řídit se jen volebním programem nemá význam. Papír snese všechno. Každá strana tam napíše, co všechno nezařídí, aby se voličům zalíbila, a nakonec stejně skutek utek. Daleko důležitější je, jak se strana v průběhu volebního období chová a jak hlasují její poslanci. U nových stran toto kritérium nelze uplatnit, proto by měl být každý s volbou takové strany opatrný.

3 0
možnosti
Foto

Vaši obavu chápu, vaše strana asi moc neuspěje a kdoví, zda aspoň dosáhne na státní podporu - vždyť o to tu jde! ;-(

1 0
možnosti
HS

Ne, o to tu nejde. TSS je pro to, aby se státní příspěvky politickým stranám zrušili. Ale chápu, rýpnout jste si musel. Jistě vám to pomohlo.

1 0
možnosti
JL

Vase naivita je v celem vasem clanku, pani Heleno Sasová. A abych nebyl tak spatny na vas, zde je nekolik poznamek o volbach (u nas) pro vas.

Volite stranicky program, ktery je urcen pro budoucnost. Kdyz jste volila stranu a ta se zvedla pro spolupraci s jinou, cast programu ktery jste volila, jde v nivec.

To je ta nejvetsi "metla" naseho systemu. "Koalicni" vladni diktatorska skupina (musi mit ve Snemovne vice nez 101 hlasu) vytvori program novy, kde vase touhy nebudou muset byt poskytnuty. Bude vladnout bez velkych problemu dalsi ctyri roky. To slovicko, bez problemu, je podlozeno otrockym chovanim clenu koalice pri hlasovani vymyslu vedouci slozky koalice. Vzpomente si na volby "nekoureni" v hospodach cleny ANO pri Sobotkove vlade. Krasny priklad.

Cele obdobi teto koalice by se melo odrazet v novych volbach. Jenze v tech bude ta koalice zase jina. Kritika prace dnesni vam neukazuje praci budouci.

Snad naposled to nejsmutnejsi. Vase volba strany, ktera se do te otrocke skupiny nedostane. si muze vzit dovolenou cele ctyri roky. Ve Snemovne (podle podminek prace Snemovny) ma jen pravo "MLUVIT" do prace koalice. Nema zadnou silu neco zmenit.

Tedy, necht ziji nove volby v CR, ta ukazka demokracie v nasi zemi!!!

0 5
možnosti
MK

Vykašlete se na to a s takovým názorem ani k volbám nechoďte. Myslím, že bez takového voliče, jako jste vy, se naše demokracie docela dobře obejde.

5 0
možnosti
VB

Plně souhlasím s p. Šimkem. Je to o tom, zda chceme standardní západní demokracii a právní stát a zda nechceme korupci.

6 1
možnosti
LT

No, standartní západní demokracii....máte na mysli to, co se nyní děje v západních zemích?

Tak to se obávám, že bude stejná volba, jako by jste měla hlasovací lístek kde by byly jen dvě jména....Hitler a Stalin. Oba vás zavedou do pekla, jen ty cesty budou různé.

3 2
možnosti
VB

Celý národ by měl tentokrát volit svorně proti ministru zdravotnictví, to je jedna z nejhorších poskvrn na této vládě. A vybrat relativně "menší zlo" z tzv. demokratic. stran, a to těch, jejichž síla může být větší, nepromarnit svůj hlas na pidistraničky. Avšak myslím, že nás čeká ještě hodně starostí i po volbách, patrně budou muset i Češi vyjít do ulic a protestovat proti nesmyslnému zužování základních práv občanů v době, kdy máme setrvale na JIPkách jen pět pacientů s covid-19.

2 5
možnosti
HS

Ministr zdravotnictví je jen loutka, která pracuje podle politického zadání. Tím nemá smysl se zabývat. Zlo se musí zničit v zárodku.

0 0
možnosti
Foto

Podle mého názoru tyto říjnové sněmovní volby nezmění (i přes změnu dosud všech známých tváří politiků) vůbec nic. Proto také již od roku 2016 k žádným volbám (sněmovním, komunálním a ani krajským) nechodím. Je lepší si ve dnech voleb zajít do lesa a vyvětrat si od všech politiků hlavu...8-o Nazdar

2 5
možnosti
AL

Naším skutečným problémem je politicky negramotný elektorát, kterého utáhnete na mastnou cukrovanou oblihu a který nechápe, že volby nejsou hospoda, která zavře, když do ní nikdo nepřijde, ale místo, kde se něco rozdává a když se nedostavím, o to víc zůstane na ty druhé.

2 0
možnosti

Příští volby budou o návratu od oligarchické demokracie se svobodou pro oligarchy, k liberální demokracii se svobodou pro všechny občany!

Volby budou i o bezpečnosti našeho státu. Některé strany (zjeména SPD a KSČM) ohrožují naše bezpečnostní služby a bezpečnost našeho státu! :-)

10 4
možnosti
JM

J44a84n 43M16a43r93e66k

7. 8. 2021 19:21

KSČM rozhodně. O SPD si nejsem jist.

0 0
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2048x
Helena Sasová je ekonom se zaměřením na účetnictví a daně.

Je zakladatelkou a ředitelkou obecně prospěšné společnosti Celia - život bez lepku, která se věnuje problematice celiakie a bezlepkové diety. Je autorka edukačních brožur: Celiakie - proč někteří lidé drží bezlepkovou dietu a Celiakie, aneb jak se vypořádat s bezlepkovou dietou - manuál pro školní jídelny.

Je vyznavatelkou svobody slova, ať už jsou jakákoliv. Je zastáncem štíhlého státu, nízkých daní, svobody jednotlivce a respektu k soukromému majetku.

 

Seznam rubrik