Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Takže, kvůli přání zlomku lidí, kterých se to týká se bude měnit zákon? 樂 Je to přeci jen slovíčkaření... Tak jestliže sňatkem nazýváme spojení muže a ženy, registrovaným partnerstvím spojení dvou stejnopohlavních jedinců... Tak o co jde? Přeci nejde tvrdit že je to obojí naprosto stejné. Biologicky tam rozdíl je, takže je logické to od sebe oddělit... Přijde mi to, jako bysme se pokoušeli sjednotit termíny vražda a zabití... Výsledek činnosti je stejný, ale přece v tom je rozdíl.

0 0
možnosti
PT

Souhlas, ale v jednom se blogerka mýlí, jeden takový diskriminační zákon, který platí jen pro homosexuály tady už máme, je to registrované partnerství, které se naprosto bezdůvodně nevztahuje na heterosexuální páry, jsou určitě takové páry založené třeba na naprosto nesexuálním vztahu, které by chtěli řešit stejné problémy jako 2 homosexuálové, tedy informace v nemocnici, dědění atd. atd., a manželství je pro ně naprosto nevhodné.

Důvod téhle diskriminace je zřejmý, homosexuálové chtěli něco, co by vypadalo jako alternativní "manželství" pro homosexuály, tedy tady žádné heterosexuály nechtěli.

Zajímavé že žádný heterosexuál, proti téhle evidentní diskriminaci neprotestuje ale protestují homosexuálové, kteří už svoji alternativu k "manželství" mají ale to jim nestačí, chtějí ze sobectví předefinovat něco co tady existuje tisíce let a slouží k zachování rodu, tedy to nikdy nebylo určeno jako svazek pro "lásku" 2 homosexuálů. Rv

3 0
možnosti
Foto

Obávám se, že se mýlíte. Registrované partnerství mohou uzavřít i muž se ženou.

0 0
možnosti
EK

Paní kritizuje obhájce stejnopohlavních manželství, že se chovají jako malé děti, ale sama se chová, jako by jí někdo chtěl rozšlapat bábovičky. Připomíná mi mou známou, která se rozčilovala, že si sousedi upravili prostor mezi chodníkem a plotem stejně, jako ona. Místo, aby byla ráda, že ulice získá osobitý charakter, čertila se, že není jediná.

3 6
možnosti
HS

Velice se mýlíte. Oni jsou opravdu agresívní a vše, co jsem v článku popsla jsem zažila a je to dohledatelné v diskusích na fb. Já agresívní nejsem, pouze píšu článek. Nikoho v něm nenapadám, neurážím, nikomu nenadávám a nezasahuju do článku jiným.

Posuzujete mě neobjektivně, protože máte jiný názor na problematiku.

2 0
možnosti
TM

T77o30m69á83š 47M91i85k

31. 12. 2018 21:48

Manželství je vztah dvou milujících se dospělých lidí, není důvod jej omezovat pouze na muže a ženu, když existují vztahy muž-muž, žena-žena. Nikomu to neublíží (nikdo nebude diskriminován) a spoustě lidem pomůže, to chcete pořád celý život jen nadávat a házet druhým klacky pod nohy?:-P

4 7
možnosti
HS

"Manželství je vztah dvou milujících se dospělých lidí,"

Není. Manželství je vztah muže a ženy. O lásce se v zákoně nemluví a ani v praxi to tak být nemusí. To jen zastánci homosexuálních svateb stále nesmyslně operují láskou.

10 1
možnosti
RM

a další argument, který jsem nedávno četla zde na idnesu je ten, že si to manželství zaslouží. Jen jsem na to zírala a nestačila se divit.

6 0
možnosti
HS

Neexistuje nic jak právo na manželství, na dítě, na dovolenou, na vyšší mzdu apod.

2 0
možnosti
MM

Stále je možné podepsat petici za zachování manželství muže a ženy: http://podporamanzelstvi.cz/wordpress/

2 0
možnosti
MS

Ono by zcela stačilo, kdyby se současnému registrovanému partnerství dala stejná práva, jako manželství a bylo by po problému. Je to v podstatě jen slovíčkaření. Vlk by se nažral a koza by zůstala celá.

4 6
možnosti
HS

Nebylo. Oni nepřestanou. Už chtějí adopce a přijdou další "práva". Jedinou šancí je přestat jim naslouchat a ignorovat to. Ale jak o tom přesvědčit naše politiky?!

10 1
možnosti
PD

P30e44t32r 33D40r39a90p90a23l

31. 12. 2018 17:37

dva muži (ženy) uzavřou sňatek. Co se tím změní pro Vás? co s tím změní pro heterosexuální páry? co se tím změní pro společnost? NIc, nic, nic.

7 15
možnosti
HS

Chceme, aby manželství zůstalo svazkem muže a ženy. Aby se neměnila jeho charakteristika a význam. Pokud chtějí homosexuálové institucionalizovat svůj vztah, mají možnost uzavřít registrované partnerství.

Podstata článku je ale jiná. Jde o nesmysly, které aktivisté šíří a na základě kterých se dožadují změny významu a charakteristiky manželství.

10 3
možnosti

Když půjdu hodně do extrému, v JAR bylo také povoleno jezdit jakýmkoliv autobusem na jakékoliv sedačce. Byla tam jen drobná podmínka. Barva kůže musela být bílá. Podobnou paralelu by bylo možné uvést i u Hitlera. Tolik k Vaší logice plnění podmínek.

Co se manželství a registrovaného partnerství týče, tady problém není v právu a v homosexuálech, ale ve fanaticích konzervativních, kteří nedokáží pochopit, že není důvod pro homosexuály vytvářet paskvil registrovaného partnerství. Stačilo použít novelu, změnit pár slov a vět. A mohlo se manželství napasovat na obojí. Místo toho máme nesmyslný zákon o registrovaném partnerství, který zapleveluje už tak nabobtnalý právní řád.

5 13
možnosti
MM

Dobrý den, pane Pavle. Víte, vždy mě překvapí domněnka, že manželství by mohlo být něčím jiným, než svazkem muže a ženy. Mějte se hezky, přeji Vám vše nejlepší do roku 2019.

5 0
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2048x
Helena Sasová je ekonom se zaměřením na účetnictví a daně.

Je zakladatelkou a ředitelkou obecně prospěšné společnosti Celia - život bez lepku, která se věnuje problematice celiakie a bezlepkové diety. Je autorka edukačních brožur: Celiakie - proč někteří lidé drží bezlepkovou dietu a Celiakie, aneb jak se vypořádat s bezlepkovou dietou - manuál pro školní jídelny.

Je vyznavatelkou svobody slova, ať už jsou jakákoliv. Je zastáncem štíhlého státu, nízkých daní, svobody jednotlivce a respektu k soukromému majetku.

 

Seznam rubrik