Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Bože..a jak se to dělalo dřív? Bohužel škola není nemocnice....jsem bývalá !!!!!!dietní sestra a bála bych se, že školní jídelna pochybila...

1 0
možnosti

Ano, škola není nemocnice, ale kdyby jim MŠMT neházelo klacky pod nohy, některé by rády vařily. Než vstoupila v platnost novela vyyhlášky, mnoho škol bezlepkově vařilo, pacientské organizace zajišťovaly ve spolupráci s KÚ proškolování jejich zaměstnanců a těch škol stále přibývalo. Ale díky té vyhlášce to celé padlo.

Ale je tady hlavně ten ekonomický dopad, že rodiče nemocných dětí platí ze svých daní obědy těm zdravým.

0 0
možnosti

Paní, já dovedu pochopit Vaši zoufalost, jak zajistit stravování dítěte, ale věřte mi, že velice skepticky hledím na různé poradny, poradce apod...víte...dietní sestra (dnes nutriční terapeut musí si tu speciální kuchařinku prostě hlídat) některé se snaží o nějaké oblafnutí (inu člověk není dávkovací stroj)...já se přiznám, že jak jsem kdysi dělala teplé večeře(protože chodili přece na oběd), tak bych dala přednost stravě z domu....ale je to názor staré dietní sestry...

0 0
možnosti

Nutriční terapeutky mají o bezlepkové dietě zpravidla jen velmi povrchní znalosti. Můžete o poradnách pacientských organizací pochybovat, ale tam jsou ty informace správné a přesné. Právě proto, že jejich provozovatelé nemají "papír", musí mít znalosti a vědomosti. A také je mají. Nutriční terapeutky mají hlavně ten papír.

U nás bohužel všeobecně platí, že kdo má papír, ten ví, kdo ho nemá ten neví. Proto např. i naše školství je tam kde je.

0 0
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2048x
Helena Sasová je ekonom se zaměřením na účetnictví a daně.

Je zakladatelkou a ředitelkou obecně prospěšné společnosti Celia - život bez lepku, která se věnuje problematice celiakie a bezlepkové diety. Je autorka edukačních brožur: Celiakie - proč někteří lidé drží bezlepkovou dietu a Celiakie, aneb jak se vypořádat s bezlepkovou dietou - manuál pro školní jídelny.

Je vyznavatelkou svobody slova, ať už jsou jakákoliv. Je zastáncem štíhlého státu, nízkých daní, svobody jednotlivce a respektu k soukromému majetku.

 

Seznam rubrik