Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A95n57n54a 55R73a34d24o24v40á

12. 11. 2018 16:49

Po shlédnutí včerejší reportáže na toto téma, jsem si udělala jasný názor, respektive si opět potvrdila, že "aktivista" je opravdu spíš nadávka, dle toho, co za lidi to "dělá"...

0 0
možnosti
Foto

Stručné, jasné a skvělé. Karmováno.

0 1
možnosti

Kolik z těch aktivistek má doma kočku, která v životě neopustila byt, kolik psa, kterého třikrát denně vyvenčí na vodítku? Ale to, že někdo s těmi zvířaty v cirkusu každodenně pracuje a zahání tím jejich nudu, to je týrání?

1 1
možnosti

Souhlas, karma.

1 0
možnosti
Foto

Tak to je tedy blábol...z čeho usuzujete,že "fanatickým aktivistkám" nevadí psi zavření v autech nebo technopárty?Lidé jsou ruzní,někomu přijde normální pes uvázaný celý život u boudy,někomu to zase vadí a bude protestovat.Zvíře potřebuje co nejvíc volného pohybu a každý chovatel by se podle toho měl chovat.Vše ostatní je týrání zvířat.Společnost se prostě vyvíjí,někde ještě jezdí s cirkusem i postižení lídé jako "zrudy" - atrakce pro diváky.U nás v civilizované zemi už ne....

2 6
možnosti

Všichni usuzujeme z toho, že žádné takové protestní akce ony aktivistky nepořádají, ač jsou v takové kultuře vychovány. Troufnu si tvrdit, že domácího mazlíčka jich mělo víc, než kolik jich kdy navštívilo cirkus. Není zač, selský rozum se tomu říká. Příště přemýšlejte, než položíte otázku.

4 0
možnosti

J19o19s51e50f 83K60l65a20t

6. 11. 2018 22:07

Sice nejsem aktivistka ,ale stejně jsem proti zvířatům v cirkuse

4 1
možnosti

Aby v cirkuse jezdil medvěd na koloběžce a tygr skákal hořícím kruhem může obdivovat pouze ten, co si neváží zvířat. Tečka.

8 4
možnosti

A ve kterém českém cirkuse je možné toto obdivovat?

1 1
možnosti

A víte že se najde racionálně uvažující člověk, který vidí týrání i v tom, že lev, nebo tygr je celý život vězněn v kleci a převážen z místa na místo v maringotce? Kdyby se jim v té kleci tak líbilo, proč by z ní při první příležitosti prchali na svobodu? V ZOO mají většinou mnohem lepší podmínky, i když ani tam to není plnohodnotná náhrada života v divoké přírodě.

6 1
možnosti

"tygr je celý život vězněn v klec" Není.

0 1
možnosti

Uf. Paní Sasová, vy vidíte v odpůrcích cirkusů fanatiky, já zas ve vašem článku emoční blábol o pátém přes deváté.

JInak já osobně jsem nikdy netvrdila, že týráním zvířat je drezura. Tvrdím, že regulérním týráním je dlouhodobý chov zvířat typu velkých šelem na pár metrech čtverečních...

Psy v minivýbězích a králíky zavřené v klecích z toho vůbec nevyjímám, aby bylo jasno. Jsou to živí tvorové a potřebují pohyb, všichni. Jsou dva typy lidí... jedni, co jim to dopřejou, a druzí, co tvrdí, že "přece o nic nejde". Že?

V jednom máte pravdu... ne zrovna korektně se chováme vůči spoustě zvířat. Ale právě že se situace pomalu lepší... zlepšuje se specializovaná veterinární péče o jednotlivé druhy i snaha o welfare zvířat. Cirkusy nejsou "snadný terč", cirkusy jsou prostě jen další místo, kde lidi vidí nedostatky.

Za sebe si myslím, že právem... po milionté, protože domestikace, potřeba pohybu, kontaktu a tak dál...

Už zcela na okraj, přijde mi absurdní, kolik lidí málem brečí vzteky při pomyšlení na utrpení zvířat při transportech na jatka... ale vozit lva sem tam je naprosto v cajku. Taky zajímavé, no. Když dva dělají totéž, očividně to není totéž.

7 8
možnosti

"dlouhodobý chov zvířat typu velkých šelem na pár metrech čtverečních..." Jak velké výběhy mají české cirkusy? Kolik je to pár metrů?

1 1
možnosti

No ještě by ty ty aktivistky mělo napadnout, že cirkusáci hlavně týrají děti. Výcvik dětí by po ukončení zvířátek nabral na intenzitě, protože ten čas při představení se něčím zaplnit musí.

7 1
možnosti

"že cirkusáci hlavně týrají děti." A co teprve v gymnastických oddílech a jiných sportech. Zakažme sport! Týrají děti!

4 0
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2048x
Helena Sasová je ekonom se zaměřením na účetnictví a daně.

Je zakladatelkou a ředitelkou obecně prospěšné společnosti Celia - život bez lepku, která se věnuje problematice celiakie a bezlepkové diety. Je autorka edukačních brožur: Celiakie - proč někteří lidé drží bezlepkovou dietu a Celiakie, aneb jak se vypořádat s bezlepkovou dietou - manuál pro školní jídelny.

Je vyznavatelkou svobody slova, ať už jsou jakákoliv. Je zastáncem štíhlého státu, nízkých daní, svobody jednotlivce a respektu k soukromému majetku.

 

Seznam rubrik