Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vy víte, čím manželství odjakživa bylo? Historie zná spoustu modelů, a některé z nich by se vám fakt nelíbily.

1 2
možnosti

P78e19t76r 58P13o63l86á64k

3. 11. 2018 19:46

Dekuji za vyjadreni pocitu velke casti spolecnosti. Obvinovat ceskou spolecnost, ktera je v tomto smeru obrovsky tolerantni, z nejake diskriminace, je sprostactvi, prekrucovani reality a manipulativni lobbismus za dalsi posun Overtonova okna!

4 1
možnosti

J77i47ř63í 51H72r77b25e47k

2. 11. 2018 19:13

Nejsem gay ale předpokládám, že jim nejde o nějaké hraní se slovíčky... manželství nebo partnerství... pokud budeme obecně vědět, co se čím míní, tak zůstane problém jenom jazykovým hnidopichům.

Jde o to, aby měli právně stejné možnosti (dědictví, osvojení dětí, zástupnost...) jako manželé a nevidím nejmenší důvod jim v tom nějak házet klacky pod nohy.

4 2
možnosti

Stejné možnosti mají. Např. dědictví lze zajisti občanskoprávní cestou, popř. úpravou registrovaného partnerství.

2 0
možnosti

Paní autorko, mohla byste objasnit, jak je toto tvrzení v souladu s vámi (údajně) podporovanou svobodou jednotlivce?

"Homosexuálové a jejich zastánci, chtějí změnit manželství na svazek dvou lidí bez ohledu na pohlaví. A to ale pro mnoho heterosexuálních lidí problém představuje."

Chtějí-li dvě osoby stejného pohlaví dobrovolně uzavřít manželství a vy jim v tom bráníte protože "posvátnost, jedinečnost, přirozenost", aniž by se vás jejich volba jakkoliv dotkla, pak evidentně svobodě jednotlivce bráníte.

2 3
možnosti

Nikdo jim v tom nebrání. Homosexuálové můžou uzavřít manželství.

3 1
možnosti
Foto

Definice manželství

Manželství je v právním řádu České republiky chápáno jako dlouhodobé, respektive trvalé životní společenství jednoho muže a jedné ženy (nikoliv osob téhož pohlaví). Může být uzavřeno pouze na základě svobodného dobrovolného a uváženého rozhodnutí snoubenců. Cílem manželství je harmonické soužití obou manželů, jejich podpory a pomoci a v první řadě výchova jejich dětí Vznikem manželství vznikají práva a povinnosti manželů. Zákon počítá s tím, že lidé nejsou dokonalí a ne každý dokáže žít po celý život v jednom svazku. Proto zákon o rodině počítá i s rozvodem.

Tradice manželství jak je zakořeněna několik set let, opravdu je nutné ji modernizovat do nějáké neutrální podoby ? Kvůli nějáké menšině? Stejně tak pak můžeme do toho vložit že manželství je svazek dvou či více lidí nezávisle na pohlaví ... a bude to vůbec kompletně mimo tradiční chápání.

Pokud budou mít homosexuální svazky stejné postavení před zákonem, jen se to prostě bude jmenovat registrované partnerství, tak kde je problém ?

3 0
možnosti

Feudalismus byl taky u nás zakořeněn stovky let, opravdu bylo nutné ho modernizovat? Volební právo? Volební právo žen?

1 2
možnosti

45% manželství se rozpadne, 49% dětí je nemanželských. No, ti heterosexuálové tu "posvátnost manželství" ale berou zatraceně vážně, to se musí nechat. R^

3 4
možnosti

Jasně, zato čtyřprocenťáci si jsou tak věrní, že se mezi nimi vůbec nešíří pohlavní choroby a nějaké dark roomy jsou jen lživýmysl homofobů. A ze dvou vášnivě se milujících čtyřprocenťaček zcela určitě není alespoň jedna prostitutka, že ano? :-P:-P:-P

2 1
možnosti

Abychom se časem nedočkali požadavku na povolení a posléze i uzákonění mnohoženství.

4 0
možnosti

To si piš, že přijde, kvůli náboženské svobodě.

2 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
3 0
možnosti

J46a69n 85P86a26v96e57l

2. 11. 2018 11:12

Pokud by šlo jen o přirozenost, prohrál byste jak Češi proti Španělsku ve fotbale. Homosexualita je zcela přirozená a hojně praktikovaná většinou zvířat.

Ale přicházíme k mému pravidlu, kdy lidé odvolávající se na zdravý/selský rozum ho obvykle postrádají

0 4
možnosti

Heterosexuálové si mohou vzít partnera, který je sexuálně přitahuje, homosexuálům je en bloc něco takového zákonem znemožněno. Diskriminace je tam zjevná, diskutovat lze o tom, jestli oprávněná...

0 5
možnosti

A já jako pedofil si můžu vzít partnera, který mě sexuálně přitahuje? Nemůžu. Protože když už mě někdo opravdu silně sexuálně přitahuje, tak se, technicky vzato, nejedná o partnera, tj. o člověka schopného partnerského vztahu. Za diskriminaci to nepovažuji, o změnu zákonu neusiluji a neplánuji ani přestup k islámu.

Potkal jsem mentálně postižené lidi, které zcela zjevně někdo jiný sexuálně přitahoval. Rovněž jim bylo znemožněno si ho vzít, neboť ani nebyli schopni říct "ano". Zda to považovali ze diskriminaci, to se bohužel v jejich případě nedozvíme.

Potkal jsem normální heterosexuální muže, kterým rovněž nebylo umožněno vzít si toho, kdo je sexuálně přitahoval jednoduše proto, protože je dotyčná odmítla. Zůstali až do konce života sami. Ani od nich jsem neslyšel stížnosti na diskriminaci.

Život zkrátka není fér.

5 0
možnosti

Opravdu se homosexuálům nic neupírá, pokud si homosexuální muž vezme homosexuální ženu, tak budou manželi!

Stejně jako spojení heterosexuálních ani homosexuálních vajíček či homosexuálních a heterosexuálních spermií nepovede k zplození dítěte, tak ani stejnopohlavní soužití nikdy manželstvím nebude a diskriminace to prostě není.

4 0
možnosti

J97a53n 55P11a52v56e59l

2. 11. 2018 11:08

Jaký je rozdíl mezi tím, když si muž se dvěma dětmi s předchozího manželství vezme ženu s jedním dítětem z předchozího manželství a když si jedna lesbička se dvěma dětmi chce vzít jinou lesbičku s jedním dítětem (a u všech se bude jednat o vlastní děti)?

0 3
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2048x
Helena Sasová je ekonom se zaměřením na účetnictví a daně.

Je zakladatelkou a ředitelkou obecně prospěšné společnosti Celia - život bez lepku, která se věnuje problematice celiakie a bezlepkové diety. Je autorka edukačních brožur: Celiakie - proč někteří lidé drží bezlepkovou dietu a Celiakie, aneb jak se vypořádat s bezlepkovou dietou - manuál pro školní jídelny.

Je vyznavatelkou svobody slova, ať už jsou jakákoliv. Je zastáncem štíhlého státu, nízkých daní, svobody jednotlivce a respektu k soukromému majetku.

 

Seznam rubrik