Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Velmi logický hlas rozumu. Je podivné, že zrovna strany vzývající jednotlivce a doporučující, aby se každý staral o sebe, najednou vzývají jakési sirotky. Vlastně ne jakési - ti sirotci musejí být syrští, o jiné takový zájem není.

2 0
možnosti

Jakým právem by měla být výchova cizího etnika směřována naším směrem a opačně proč vychovávat děti v neslučitelné víře s naší kulturou?

3 0
možnosti

Nejde o výchovu cizího etnika, ale o dočasnou mezinárodní ochranu ohrožených dětí.

Jak můžete tvrdit, že jde o víru neslučitelnou s naší kulturou? U nás už 50 let bez problémů žije silná syrská komunita, k níž mj. patří rodiny filmových režisérů Issových, nebo lékařka z motolské nemocnice Samira Sibal.

Jinak syrská kultura je o několik tisíciletí starší než naše, Sýrie před válkou byla bohatá země materiálně i duchovně. Co se týká náboženství, tak těch tam měli několik včetně křesťanství a úroveň vzdělání byla srovnatelná s naší, ne-li lepší.

Rozhodně Syřané nejsou opice, které právě seskákaly se stromů, jak se zřejmě domníváte.

1 1
možnosti

P30e82t32r 34B77u62r94i71a64n

23. 9. 2018 11:28

Dobrý článek a dobrá úvaha. Vezměme si modelový, nejpravděpodobnější scénář, který nám (jako poslední variantu) nabízí Šojdrová: 12ti leté dítě vyvezeme z řeckého azyláku, kde má péči a chodí do školy, do českého ústavu a dáme mu péči a školní docházku. Jen co se dítě oklepe z řečtiny a vrhne se na češtinu, vykopneme ho z českého ústavu a pošleme...kam? To fakt nevím, ale Šojdrová se zaklíná, že tady nezůstanou, že to nemá s přijímáním migrantů nic společného.

Takže možná zpátky do Sýrie. V noci přiletí načerno natřený vojenský speciál a v syrské poušti vykopne 50 dorostenců s páskami na očích, kteří neumí pořádně ani arabsky, ani řecky, natož česky...no hezký.

7 0
možnosti
Foto

Rodiny by péči nezvládly....?Proč,stejně jako ostatní mluvíte o adopci?To je nesmysl,tu by totiž žádný soud u cizince,který nemá povolení od rodné země stejně neschválil.Pokud se mluví o pomoci,jde o hostitelskou péči.Tedy o to,aby zde děti měly někoho blízského,kdo se bude o ně osobně zajímat,navštěvovat je,brát si je z DD domu na víkendy a na prázdniny.Na hostitelskou péči stát nepřizpívá,lidé svou pomoc hradí ze svého.Ne každý myslí jen na prachy....Argumentovat tím,že pro Česko bude 50 dětí velká finanční zátěž,protože nemá dost peněz na své děti je opravdu dost ubohé a trapné.Tím spíš,že se státního rozpočtu na pomoc nepujde ani koruna....

3 0
možnosti
Foto

J84a82n85a 49M73a77j49o35v93á

23. 9. 2018 13:08

Jo, ono to zaplatí "se"

4 0
možnosti

Jde především o manipulaci s námi všemi - jako v nějaké sektě: http://zamboch.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=679912

5 0
možnosti

A vy jste expert na co, pane Žambochu? Proč zrovna váš názor bychom měli brát jako relevantní zdroj informací? ;-D;-D;-D

3 1
možnosti

Představte si, že jsou i rodiny, které by to udělaly bez toho aby jim někdo přispíval.;-)

4 0
možnosti
Foto

Tak toto mi už ale opravdu hlava nebere. Autorem tohoto blogu je opravdu žena? Jestli ano, tak možná máte rozum, ale nemáte srdce.

Při všech informacích, co si mohl průměrně inteligentní člověk o tomto případu za posledních pár dní posbírat, je toto opravdu jen strohá účetní uzávěrka. Ale cit, empatie, tak ta tady absolutně chybí.

4 2
možnosti

P26e30t97r 64B88u76r37i41a95n

23. 9. 2018 11:30

Co je citového na tom, vyrvat děcko z jednoho azyláku a převézt ho do jiného?

3 0
možnosti

Nějak nerozumím autorce článku které Svobodné má na mysli 8-o?Jedna strana ve volbách vloni zcela propadla a pak která je další?

1 1
možnosti

Pochopila jsem to tak, že jde o Svobodné, kteří se sice k lizu nedostali, ale už se perou. ;-D

2 1
možnosti

Pokud by Česko přijalo pět desítek válkou ohrožených syrských dětí, strádajících v uprchlických táborech, jejich pobyt by byl kryt z prostředků EU - Azylový a integrační fond (AMIF)

Těmto dětem by byla poskytnuta dočasná mezinárodní ochrana, nikoliv trvalý azyl nebo občanství ČR.

Nejvhodnější formou by byla tzv. hostitelská péče, kdy jsou děti umístěné do institucí spadajících pod MŠMT a MPSV, kde by byly vzdělávány a víkendy a svátky by trávily v hostitelských rodinách, jako jiné děti, které už Česko přijalo.

Socialistické Československo poskytovalo válkou ohroženým dětem pomoc už od 50. let minulého století...

4 2
možnosti

P14e93t14r 33B83u17r16i40a16n

23. 9. 2018 11:43

Těmto dětem by byla poskytnuta dočasná mezinárodní ochrana, nikoliv trvalý azyl nebo občanství ČR.....

A smím se optat co se s těmito dětmi stane za, řekněme čtyři roky, až dovrší zletilost a budou mít vzdělání na úrovni ZDŠ a pár kurzů řečtiny a češtiny? Kam půjdou, z jakého titulu je kdo přijme (Řecko, Sýrie?) a půjdou dobrovolně, nebo násilím? Jak se budou kde živit a kde bydlet? Zpátky do Řecka? Nebo do Libanonského uprchlického tábora? Výše píšete něco o expertech, tak si počkám na fundovanou odpověď.

3 0
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2048x
Helena Sasová je ekonom se zaměřením na účetnictví a daně.

Je zakladatelkou a ředitelkou obecně prospěšné společnosti Celia - život bez lepku, která se věnuje problematice celiakie a bezlepkové diety. Je autorka edukačních brožur: Celiakie - proč někteří lidé drží bezlepkovou dietu a Celiakie, aneb jak se vypořádat s bezlepkovou dietou - manuál pro školní jídelny.

Je vyznavatelkou svobody slova, ať už jsou jakákoliv. Je zastáncem štíhlého státu, nízkých daní, svobody jednotlivce a respektu k soukromému majetku.

 

Seznam rubrik