K čemu máme policii?

18. 08. 2018 6:05:05
Na policejních autech se dočteme "pomáhat a chránit". Ale je tomu opravdu tak? Opravdu nám policie pomůže, když to potřebujeme a opravdu nás ochrání, když nám někdo brání ve výkonu svých práv? Bohužel ne!

Každé léto postihne naši obec a několik obcí z okolí technopárty, či podobná akce, která nám znemožní se celou noc nebo i více nocí po sobě vyspat. Zpravidla se nám dům otřásá v základech a stane se neobyvatelným. Nejde jen o to, že není možné spát, ale není možné v něm ani být a snažit se cokoliv dělat. Hluk bývá tak silný, že i v bdělém stavu se člověk za chvilku vyčerpá únavou. Když je to víc nocí najednou, nezbývá nám nic jiného, než někam odjet a vrátit se až to pomine.

Volat v takovém případě policii je ale naprosto zbytečné. Dozvíme se: „my o tom víme, my to monitorujeme, ale víc dělat nemůžeme“. Když se jich zeptáte, k čemu nám to jejich monitorování je, když celou noc nemůžeme spát, dozvíme se, že jsou bezmocní. „Je to na soukromém pozemku a my nemůžeme zasáhnout“. Zajímavé!

Někdy si říkám, že kdybych na svém pozemku např. vypustila nějaký jedovatý plyn, který by přiotrávil lidi v okolí, jestli by také byla policie bezmocná a já bych takový plyn mohla vypouštět podle svého přání dál. Policie by o tom věděla, monitorovala to a nečinně by přihlížela na to, jak se lidé v okolí otráví. Opravdu? Ale jaký je v tom rozdíl? Žádný!

Je s podivem, že nám stát zasahuje naprosto nepřiměřeně do našeho majetku a do našeho života různými zákazy a příkazy a nenechá nás se svým majetkem nakládat podle naší vůle, ale když má zasáhnout tam, kde je to potřeba, protože někdo omezuje ty druhé, je prý bezmocná. Ale je opravdu bezmocná?

A obráceně: Kde se bere tolik zla?

Ti lidé, kteří pořádají technopárty a obdobné akce vědí, co dělají. Vědí, že lidé v okolí nemůžou spát, že někteří musí ráno do práce, že v okolí jsou malé děti, které pláčou a nechápou, co se děje. Vědí, že v okolí jsou staří a nemocí lidé ...........atd. Kde se v těch lidech bere to zlo? A to je zlo! Jde o zlé a nenávistné lidi, kteří pro uspokojení svých choutek udělají cokoliv bez ohledu na to, jaké to má následky. A že dělají něco špatného, si dobře uvědomují, protože takové akce do poslední chvíle tají, čímž znemožní, aby se lidé podle toho zařídili. Aby mohli třeba odjet.

A v neposlední řadě mají velký problém i zvířata. Zejména lesní zvěř vždycky zmateně pobíhá po lese, vyděšené srnky opouštění svá mláďata, ptáci svá hnízda a škody bývají nedozírné. Ochráncům zvířat to ale zjevně nijak nevadí, protože bojovat se zfanatizovaným davem, často zfetovaným a opilým je pro ně příliš náročné. Raději stojí před cirkusy a ztrpčují jim život.

Autor: Helena Sasová | sobota 18.8.2018 6:05 | karma článku: 47.42 | přečteno: 9058x

Další články blogera

Helena Sasová

Ženy hrubé a nevhodné chování mužů běžně tolerují

Přetvářka se pozná a pravá tvář muže se zjistí velmi snadno. To ale musí žena chtít. Mnoho žen si odmítá sundat klapky z očí a mužovo chování donekonečna ospravedlňuje.

12.6.2023 v 14:46 | Karma článku: 12.08 | Přečteno: 588 | Diskuse

Helena Sasová

Účetní dramata, aneb jak to udělat složitě, když to jde jednoduše.

Někteří lidé komplikují situace, které jinak komplikované nejsou. Speciální skupinou těchto lidí jsou některé účetní a lidé, kteří nějakým způsobem zajišťují vstupy do účetnictví.

13.10.2021 v 14:35 | Karma článku: 15.58 | Přečteno: 762 | Diskuse

Helena Sasová

Změní něco volby?

Mám jít volit, nemám jít volit?! Všichni známe to pořekadlo, že „kdyby volby mohly něco změnit, dávno by je zakázali“.

6.8.2021 v 15:21 | Karma článku: 16.11 | Přečteno: 425 | Diskuse

Další články z rubriky Liberec

Jiří Stehlík

Chalupaření a kšeft - aneb "kdo dlouho líhá ten houby mívá" 2.část

Dnes o začátcích chalupaření v pohraničí, které opuštěné objekty doslova zachránilo a čím se vzdálenosti za rekreací překonávali .

27.12.2022 v 23:40 | Karma článku: 11.10 | Přečteno: 263 | Diskuse

Jiří Stehlík

chalupaření a kšeft - aneb "kdo dlouho líha ten houby mívá" 1.

Povídání o tom, jak to je ,ale hlavně o tom jak to bylo a jak se žije a jak se žilo co moje paměť sahá. Nejsem sice kmet věkem, padesát let mám za pár, ale hodně toho pamatuju mnohé pro zasmání,ale i pro poučení a rád se podělím.

27.12.2022 v 9:06 | Karma článku: 10.04 | Přečteno: 240 | Diskuse

Jitka Gotterová

Žij a nech žít

Jsem úplně zděšena jak mnohdy zcela nechutnými způsoby se vzájemně lidé napadají. Jedno z jakých příčin.

27.10.2021 v 9:20 | Karma článku: 29.49 | Přečteno: 888 | Diskuse

Bedřich Dvořák

Co se to děje v Černém moři ? Lidé na pláži i přírodní katastrofa.

Někdo se asi zbláznil.Tisíce vojáků na desítkách lodí tam hrají podivnou hru.Válečné vybavení mají určitě Rusové. Musí to tak být,protože se jedná o celé Rusko. A naši určitě nemají jen špuntovky na cvičení a pochodují v podpalubí

5.7.2021 v 11:25 | Karma článku: 24.51 | Přečteno: 928 | Diskuse
Počet článků 28 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2043

Helena Sasová je ekonom se zaměřením na účetnictví a daně.

Je zakladatelkou a ředitelkou obecně prospěšné společnosti Celia - život bez lepku, která se věnuje problematice celiakie a bezlepkové diety. Je autorka edukačních brožur: Celiakie - proč někteří lidé drží bezlepkovou dietu a Celiakie, aneb jak se vypořádat s bezlepkovou dietou - manuál pro školní jídelny.

Je vyznavatelkou svobody slova, ať už jsou jakákoliv. Je zastáncem štíhlého státu, nízkých daní, svobody jednotlivce a respektu k soukromému majetku.

 

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...